Omgeving

Ligging

StoreVenn ligt samen met enkele andere huisjes op het schiereiland Storodde aan het Vråvatn, tussen Vrådal (14 km) en Vråliosen (6 km). Het huis ligt op 50 m afstand van het water, met vrij uitzicht op het meer. Het Vråvatn staat in directe verbinding met het Nisservatn, één van de mooiste meren van Noorwegen. De Hægefjell en de Roholtsfjell zijn twee nabijgelegen, schitterende ‘huisbergen’. Op 12 km afstand ligt het sterk in opkomst zijnde skigebied ‘Vrådal Panorama Skisenter’. Het schiereiland staat ’s zomers vol met de zeer gewaardeerde bosbessen, frambozen en cranberries (tyttebær).

Storodde aan het langgerekte Vråvatn ligt in het noordwesten van de provincie Telemark en ligt ca. 100 km van de zuidoostkust van Noorwegen. Het is drie uur rijden in noordelijke richting vanuit Kristiansand en 4 uur rijden in zuidwestelijke richting vanuit Oslo. De beroemde Hardangervidda en de bergrug rond het Setesdal liggen op 2 uur rijafstand. Gezien de ligging ten oosten van deze bergrug heeft het gebied een mild vakantievriendelijk klimaat. Sneeuwzeker in de winter en lekker warm in de zomer.

Meer informatie over Vrådal, kun je vinden via:
https://www.visitnorway.nl/listings/vrådal-tourist-https://www.visitnorway.nl/listings/vradal-tourist-information/51275/

Deel:

Reacties zijn gesloten.